Joomla website maken

Joomla website maken

Joomla website maken

Een Joomla website maken is vrij eenvoudig. Bij de grote webhosting aanbieders kun je dit rechtstreeks op je domeinnaam registreren. Het grootste voordeel is dat je eenvoudig een website kunt maken door een drag en drop editor. Zo heb je geen programmeerkennis nodig om een eigen website te beginnen. Het meeste wordt Joomla gebruikt door mensen die bloggen of een nieuwswebsite maken. Dit komt omdat Joomla super snel werkt en eenvoudig te begrijpen is. Daarnaast zijn er meer als 8000 extensies die het gebruikersgemak kunnen verbeteren. Ook is Joomla zoekmachine vriendelijk wat ervoor zorgt dat mensen je site ook kunnen vinden.

Waarom een Joomla website maken?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een Joomla website te maken. Dit komt omdat Joomla bekend staat als een stabiele en snelle site. Voor Google is het sinds juni 2021 mee gaan tellen hoe lang een website laad. Als dit boven de 3 seconden is krijg je een lagere positie in de zoekmachine. De standaard Joomla templates hebben een hoge snelheid en eventueel zijn er ook extensies om de website met caching nog sneller te maken. Ook kun je meerdere gebruikers aanmaken die dan bijvoorbeeld op berichten kunnen reageren. Daarnaast kan je ook gebruikers aanmaken die hun eigen berichten schrijven en die jij alleen hoeft te keuren. Zo kun je meerdere mensen aan de Joomla site laten werken.

De voordelen

Een Joomla website maken brengt meerdere voordelen met zich mee. Het belangrijkste van de voordelen is dat het SEO geoptimaliseerd is. Dit betekend dat je betere posities in de zoekmachine kunt halen. Daarnaast is het wereldwijd een bekend begrip waardoor je altijd verzekerd bent van de laatste veiligheidsupdates. Dit zorgt ervoor dat hackers niet zomaar je website kunnen overnemen. Daarnaast is de community groot waardoor een webdesigner overbodig is. Je kunt op de forums die er online zijn altijd je vragen stellen. In de meeste gevallen kun je met de gratis hulp van iemand een complete website maken.

Ga vandaag jouw eigen Joomla website maken

Je kunt vandaag al starten met het maken van je eigen Joomla website. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een webhosting partij en een domeinnaam. Vervolgens heb je alle tijd om aan je eigen website te sleutelen. Zo kun je stapsgewijs kennismaken met Joomla. Ook is het mogelijk dat je met behulp van extensies een upgrade aan je website geeft. Op deze manier is het nog makkelijker om het beste uit je website te halen. Ook kun je op Youtube verschillende tutorials vinden. Hierdoor kun je het visueel leren zonder theorie te hoeven lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *