Categorie├źn
Uncategorized

Joomla

Wat is Joomla?

Joomla is een open source Content Managment System (CMS) wat door veel bedrijven wereldwijd wordt gebruikt. Veel bloggers en journalisten kiezen voor een website met Joomla. Zij vinden dit vaak het prettigste werken en het biedt hen vele mogelijkheden. Daarnaast is het een betrouwbaar systeem met een grote community. In principe kan iedereen een website maken met Joomla. Dit betekend dat miljoenen mensen kunnen ondersteunen wanneer jij problemen ondervindt. Een webdesigner wordt dus overbodig waardoor er veel geld bespaard kan blijven. Het is een CMS systeem wat geschreven is met PHP. Daarnaast maakt het ook gebruik van een MYSQL database waar de gegevens worden opgeslagen. Zo is het voor nieuwe klanten makkelijk om een account te registreren. Op deze manier kunnen zij ook reageren op het nieuws of de blogberichten die jij schrijft.

Waarom kiezen mensen voor Joomla?

Veel bedrijven en particulieren kiezen voor Joomla omdat dit een laagdrempelige manier is om je eigen website te maken. Daarnaast is het een open source systeem waardoor je zeker bent van de veiligheid daarvan. Wereldwijd werken er namelijk verschillende gebruikers aan de veiligheid van dit systeem. Hierdoor wordt het voor hackers steeds moeilijker om op een site in te breken. Je kunt zelf de updates installeren of dit automatisch laten gebeuren. Er is daarnaast ook niet echt technische kennis nodig om hier een website mee te maken. Op het internet zijn er veel gratis en betaalde templates die je kunt gebruiken voor een website. Ook zijn er veel gratis en betaalde plugins waarmee je betaalmethodes kun integreren. Daarnaast zijn er ook nog eens plugins voor een betere online vindbaarheid.

Wat kun je met Joomla?

Joomla is te gebruik voor zowel kleine als grote websites. Je kunt een website of webshop ontwikkelen zonder hiervoor een technische kennis nodig te hebben. Naast een krachtige website heb je ook nog eens een goed vindbare website. En daar bovenop heb je ook een hele goede beveiliging voor de gegevens. Ook zijn er uitgebreide handleiding beschikbaar waardoor je alles zelf kunt leren. Ook is het nog eens volledig gratis wat veel mensen belangrijk vinden. Het enige wat je eventueel aanschaft is een template. Voor de rest heb je niets nodig en kun je jouw verhalen delen. Voor een webshop is het vaak wel handig om plugins voor het betalen en verzenden te installeren. Deze nemen jou namelijk veel werk uit handen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *