Categorie├źn
Uncategorized

Marketeers en webdevelopers goed samen laten werken voor een NR. 1 positie gratis!

Het is belangrijk dat marketeers en webdevelopers intensief samenwerken. Dit is eigenlijk niets anders als een werkgever en werknemer in de praktijk. Zo kan er vanaf het begin al gewerkt worden aan de juiste inrichting van een website. Daarnaast kan de marketeer ook alvast leren hoe hij of zij de website kan beheren. De developer heeft een beter beeld bij de website of webshop die hij of zij moet gaan maken. Op deze manier kun je al vanaf het begin een goede positie in de zoekmachine halen. Dit zorgt er ook voor dat je niet te lang zonder omzet hoeft te zitten. Op deze manier kan iedereen een website of webshop beginnen!

Wat moet je niet doen

Het is belangrijk dat webdesigners en marketeers nadenken over wat zij wel of niet doen. Zo is het belangrijk dat je de feitelijk kennis bezit en geen aannames doet. Online marketing is namelijk niet zo simpel als dat het lijkt. Een punt waarbij de marketeer en developer nodig heeft is het verbeteren van de snelheid van een website. Het is belangrijk dat zij er dan wel op letten dat de elementen goed laden. Wanneer de website alleen teksten laat zien is hij sneller, maar de kans op verkopen neemt dan af. Het is dus belangrijk om een goede middenweg hierin te vinden. Daarnaast is het belangrijk dat de marketeers op zijn beurt weer goed samenwerkt met de developer. Het is namelijk een combinatie van technische mogelijkheden op de website of webshop en de kennis van de marketing medewerker.

Hoe kunnen marketeers en webdevelopers samen aan de slag gaan?

Marketeers en webdevelopers kunnen zowel samenwerken als zelfstandig. In de meeste gevallen wordt er namelijk voor gezorgd dat de marketing medewerker ook enige kennis heeft van CMS systemen of programmeertaal. Een CMS systeem kun je vaak stapsgewijs volgen zonder programmeerkennis. Echter zijn er veel websites die veelal op programmeercode draaien waarbij een developer nodig is. Het zal dan ook meestal een aantal maanden duren om dit onder de knie te krijgen. Echter is het wel belangrijk dat de marketeer op den duur volledig zelf kan werken. Hij of zij kan dan op tijd inspelen op veranderingen in de markt en de website daar aan aanpassen.

Wanneer moeten marketeers en webdevelopers samen gaan werken

Het is verstandig om bij de start van een website of webshop om als marketeers en webdevelopers alvast bij elkaar te gaan zitten. Zo kan er vanaf de start al gewerkt worden aan een website die goed gevonden gaat worden in Google. Ook kan de marketeer dan alvast een beetje meekijken bij het werk van een developer. Wanneer er gekozen wordt voor een CMS zoals WordPress, Joomla of Magento dan kan hij of zij de basiskennis al bezitten. Ook werkt het vice versa voor de developer. Hij of zij weet dan ook hoe de website ingericht moet worden zodat het naar jouw wens is. Op deze manier bundel je de krachten en kan je ook prachtige en functionele websites kunnen ontwerpen.

Conclusie

Hoe eerder marketeers en webdevelopers bij elkaar gaan zitten hoe succesvoller het project kan worden. Op deze manier kun je vanaf het begin al beginnen met een goede start van een website. Daarnaast bespaar je ook kostbare tijd omdat opbouwen vaak sneller gaat als aanpassen. Op deze manier werkt het niet alleen prettiger, maar ook nog eens vele malen effici├źnter. In de praktijk blijkt zelfs dat er zo niet vanuit een tunnelvisie wordt gewerkt, maar juist vanuit een combinatie van creatief en snel. Zo kunnen voor de toekomst ook de gedachtestromen op elkaar afgestemd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *