Categorieën
Uncategorized

WordPress Google Site Kit

WordPress Google Site Kit is de officiële plugin van Google om inzichten te krijgen in je website. Al je favoriete Google tools kunnen op deze manier in het dashboard van WordPress gekoppeld worden. Het biedt jou als ondernemer een compleet overzicht vanuit 1 overzichtelijke plek. Zo kun je direct zien hoeveel bezoekers de website heeft gehad, maar ook welke pagina’s goed bekeken zijn. Daarnaast zie je ook de tijd die zij doorgebracht hebben op een pagina. Op deze manier kun je dus precies zien wat er goed gaat en wat nog verbeterd kan. Zo kan jij als ondernemer het bedrijf laten groeien. Veel ondernemers hebben hierbij de hulp van een ervaren marketing bureau nodig. Echter kan je het natuurlijk ook zelf doen om kosten te besparen. Een goed logo is belangrijk om je positie in de zoekmachine te laten stijgen.

Waarom bedrijven kiezen voor de WordPress Google Site Kit

Veel bedrijven willen continue overzicht hebben van de prestaties en dan is de WordPress Google Site Kit een totaaloplossing. Met deze plugin kun je namelijk snel en efficiënt werken vanuit het WordPress Dashboard. Zo wordt het steeds makkelijker om een succesvolle website te maken. Ook kun je zien hoe de snelheid van je website is. Daarnaast is het mogelijk om ook je Adsense account hieraan te koppelen. Zo kun je dus ook precies zien wat er nog geoptimaliseerd moet worden. Of het nu gaat om slecht lopende pagina’s of het verbeteren van de snelheid. Je kunt het allemaal zelf doen, maar een ervaren webdesigner weet precies hoe dit moet. Een webdesigner kan dit vaak op korte termijn voor een schappelijke prijs regelen. Op deze manier kunnen bedrijven steeds eerder gaan groeien.

Zo krijg je inzichten in het gedrag van klanten

Met de WordPress Google Site Kit krijg je inzicht in het gedrag van je klanten. Het is de tool waarmee je het zoekgedrag duidelijk in kaart kunt brengen. Met Google Analytics kun je zien hoelang een klant op je website is gebleven. Daarnaast zie je ook welke pagina of pagina’s zij hebben bezocht. Daarnaast kun je ook zien of ze overgegaan zijn tot een aankoop of dat ze bij het bestelproces zijn afgehaakt. Met Google Search Console zie je juist weer op welke zoekwoorden je gevonden bent. Dit kan handig zijn voor je marketingstrategie. Je ziet op welke woorden je gevonden bent, maar ook hoeveel mensen hierop geklikt hebben,

WordPress Google Site Kit gebruiken

WordPress Google Site Kit is een tool die eenvoudig te gebruiken is. Na de installatie kun je vanuit het dashboard direct de gegevens inzien. Hier staan dan alle tools met een vakje aangegeven waarop je vervolgens kunt klikken. In het volgende venster zie je dan de data van de betreffende tool. Zo krijg je inzicht in welke pagina’s nog verbetering nodig hebben. Wanneer mensen snel wegklikken dan heb je waarschijnlijk te weinig inhoud op de pagina staan. Ook kan het zijn dat de informatie niet volledig is. Of dat de foto die bij het product staat de klant niet overhaalt tot een aankoop. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *