Categorieën
Uncategorized

Zo kun je een logo ontwerpen

Zo kun je een logo ontwerpen

Als je zelf gaat beginnen aan het ontwerpen van een logo kun je het best een schets maken. Dit zou je kunnen doen op de computer, maar ook met pen en papier is een prima manier. De meeste mensen stellen zichzelf als voorwaarde om binnen 1 uur een aantal ideeën op papier te zetten. Vervolgens ga je later een van de ideeën uitkiezen. Het toevoegen van details kun je altijd nog doen. Een tip is wel om iets te ontwerpen wat uniek is. Dit kun je doen door te kijken naar andere logo’s, maar ze juist niet na te maken. Natuurlijk zijn er ook professionals die een logo ontwerpen voor een website.

Deze stappen moet je volgen voor het ontwerpen van een logo

Wanneer je een logo gaat ontwerpen moet je eerst nadenken over de kleuren die je gaat gebruiken. Vervolgens ga je nadenken over de vormen die je terug wil zien in een logo. Vaak heb je wel enigszins een idee hoe het logo er uit moet komen te zien, maar weet je niet hoe je dit zelf voor elkaar kan krijgen. Natuurlijk moet je wel realistisch blijven dat niet alles mogelijk is voor een leek. Soms kan het verstandiger zijn om een webdesignbureau in te schakelen. Vaak ben je onder de €100 al klaar voor een prachtig logo wat in meerdere bestanden geleverd wordt.

Uitbesteden aan een professional

Veel mensen kiezen bij het laten ontwerpen van een logo voor een webdesigner of creatieve vormgever. Hij of zij heeft vaak al honderden logo’s gemaakt en kan zo ook echt inbeelden wat jouw wensen zijn en hoe zich dat vertaald in een plaatje. Daarnaast heb je ook nog eens te maken met professionals die net dat stapje extra zetten zodat jouw logo die wauw factor krijgt. Advies vragen is altijd vrijblijvend. Je zou dus kunnen rondkijken bij grafische vormgevers of webdesigners in het portfolio. Bevallen de creaties jou? Dan kun je meestal per mail of telefonisch vragen wat zij voor jou kunnen betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *